Ingyenes önállóság 10 év alatt – a jelszó: napelem.

Szponzorált tartalom

napelemes rendszer

napelemes rendszer

Egy napelemrendszer.info nevű oldalon olvastam, hogyan lehet 10 év alatt úgy leválni majdnem teljesen az áramszoláltatóról, hogy ez ne pénzbe kerüljön, hanem még hozzon is addigra.

A napelemek hosszú távon (is) működő dolgok, ezért jókora profitot is hoznak a gyors megtérülés célját már elérve. A 10 év ugyanis, figyelembe véve, hogy meddig tud minket szolgálni egy ilyen energiatermelő rendszer, nem nagy idő. Ha van egy családi házunk melyhez ragaszkodunk, mert szeretünk ott élni, akkor a legjobb befektetés.

A napelemrendszer.info-n hoznak erre egy világos példát. 18.000 forintos havi villanyszámlára vonatkozóan – ebből indulnak ki. És ez ugye nem is olyan kevés, de nem is túlzás. Sokunknak van ekkora, nagyjából. Ehhez, azt írják, hogy egy 5 kW-os napelemes rendszer kellhet majd nekünk. Pontosan leírják, hogy ez mit jelent.

Azzal, hogy magunknak termeljük az áramot, így, egy év alatt több, mint kétszázezer forintot spórolhatunk. A napelemes rendszerekkel foglalkozó napelemrendszer.info azt is leírja, nagyon korrekt módon, hogy mekkora kapacitású napelemes rendszer mennyibe kerül, ezért ha utánanézünk az 5 kW-os rendszer árának, azon kapjuk magunkat, hogy 10 év alatt vissza is hozza az árát. 3kW-ostól 20 kW-osig böngészhetjük végig, hogy mennyit kell beruháznunk, hogy elérhessük a vágyott önállóságot ilyen téren. Bizony, ilyen nagy rendszerben is gondolkodhatunk, mint a 20 kW-os. És ezen, legdrágább napelemegyüttes esetében is meg lehetünk hat és fél millió forintos összköltséggel mindenestül – az a bizonyos önállóság ekkora kapacitásnál pedig bizony nem jelent mást, minthogy talán egyáltalán nem kell támaszkodnunk a villamos áramszolgáltatóra. Ugyanakkor, ha megnyugtatna az minket, le sem kell válnunk természetesen, ilyesmiről szó sincs. Vagy, hogy még többet és vonzóbbat mondjak, túltermelés esetén még ők fogják megvásárolni a mi megtermelt áramunkat.

No, de írtam az elején arról, hogy hosszú távon is működő rendszerekről van szó, minden napelemes rendszer esetében. Hogy ez mit jelent?

Ha elismertebb gyártó eszközeit vásároljuk az egészhez, 25 év teljesítménygaranciát is kaphatunk például. Emlékezzük, 10 éves megtérülésről beszéltem, de már most 15 plusz év működőséről beszélünk – alsóhangon.

Nem csak azért javaslom a napelemrendszer.info oldalra való kattintást, hogy mindennek utána olvassunk, hanem ott rögtön kérhetik árajánlatot, részletesebb tájékoztatást is, ha valamilyen módon mégis akadna olyan kérdés, ami csak a mi fejünkben fogalmazódott meg eleddig a napelemes rendszer mikéntjével kapcsolatban. Érdemes velük megbeszélni, hogy milyen hányadban érdemes, vagy szeretnénk tehát függetlenedni a villamos-ellátórendszerektől. De nagyon praktikusan felkészültek minden felmerülhető kérdésre előre: szerelés, pályázatok, hírek, lehetséges finanszírozási formák. Nagyon jó oldal. Sharp, Tesla – megtudhatjuk melyek a legjobb márkák ilyen téren, és sok szót ejtenek szintén a nem mellékes jelentőségű tartószerkezetekről. Mert nem minden maga a napelem panel. Ezt is leírják: hogy hiba volna ezen spórolni, és itt is kifejtik, „2-3 évtizeddel kell számolni”, mert valóban az a megfontolás legfőbb tárgya, hogy képesek vagyunk-e a jövőbe való befektetésként tekinteni az egészre. A saját, és környezetünk, bolygónk jövőjébe!

spacer