Gyökérkezelés a fog megmentése érdekében.

Szponzorált tartalom

gyökérkezelés

gyökérkezelés

Kevesen mondhatják el magukról, hogy nem sokszor fordultak meg a fogorvosi székben. Ez persze nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki abszolút elhanyagolja a fogait, hiszen sok esetben genetika is meghatározó fogaink állapotát nézve.

 Mindettől függetlenül, ha szükséges a gyökérkezelés a fog megmentése érdekében, mindenképpen mielőbb látogassunk el a fogorvoshoz!  Mondhatni addig jó, amíg fáj az a fog, hiszen amikor ez már nem mondható el, akkor feltehetőleg már elhalt a gyökér és ilyenkor az is megtörténhet, hogy a foghúzást kell választani.

 Sok esetben viszont a gyökérkezelés is egy megoldás, ami segíthet abban, hogy a fog maga megmaradhasson, viszont a gyökereket fizikai és kémiai tisztítással kezeljék, így tartva meg a fogat. Ezután pedig a gyökér csatornákat lezárják a megfelelő hosszúságú gyökértöméssel.

 Mielőtt megkezdődne a gyökérkezelés, a hegedűs Dental fogászaton első körben digitális röntgent használnak, hogy felmérjék a fogak állapotát. Erre a kezelés után is szükség van, hisz ebből látszik majd, hogy sikeres volt e a tömés.

Amennyiben gyökérkezelés kell, az is lehetséges fájdalommentesen, mivel ehhez megvannak a szükséges módszerek. A kíméletesség garantált, ezért ne halogassa tovább, ha fáj a foga, kérjen segítséget fogorvostól!

spacer