Egy felhasználóbarát online autósiskola

Szponzorált tartalom

ezen a linken keresztül: Autósiskola, jogosítvány Budapesten - Fordulat Autósiskola

ezen a linken keresztül: Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola

A múlt hónapban kisebb sokként ért az, amikor kamasz fiam bejelentette igényét arra, hogy a 16. születésnapjára motoros jogosítványt szeretne kérni. Persze számíthattam volna rá, hiszem édesapja is a motoros életmód szerelmese, gyakran indul el csak úgy pihenésképpen is egy-egy körre a motorjával és rendszeres időközönként fiunknak is megengedi, hogy csatlakozzon hozzá. A kislegény első utazása úgy öt évesen történt, persze akkor még csak annyit engedtem, hogy elmenjenek az utca végéig és vissza, egyáltalán nem éreztem magam komfortosan az ötlettől. Azóta persze sok idő telt el, férjem beszerzett egy motoros gyerekülést is a megnyugtatásomra, de még így is, sokáig nagyon izgultam, amikor együtt elindultak a szomszéd városba. Úgy tíz éves lehetett, amikor egyszer kitalálta, hogy vegyünk neki egy gyerekmotort, na annak aztán végképp ellenálltam, szó sem lehetett róla, hogy az én fiam tíz évesen egyedül motorra üljön, még akkor sem, ha ezt nyilván nem a forgalomban, hanem egy gyakorlópályán tervezte.

Szóval látjátok, nem ért meglepetésként a fiam kérése, kiszámítható volt, bár én titkon mindig azt reméltem, hogy mégsem fertőződik meg annyira, hogy saját motort akarjon. Balga remény volt és nyilván nem mondhattam nemet neki. Miután felocsúdtam a sokkból, eldöntöttem, hogy rászánom az időt és alaposan áttanulmányozom a motorvezetés megtanulásához, a biztonságos motorozáshoz szükséges mindenféle ismereteket, hogy aggodalom nélkül bocsáthassam útjára egyetlen gyermekemet ezeken a vizeken.

A budapesti autósiskolák piacán böngésztem, hol szerezhetne fiam jogosítványt, és szembeötlő volt az egyik weboldal, a Fordulat Autósiskola. Ez az oldal már a kellemesen strukturált megjelenésével is felkeltette a figyelmemet, mert a modern design mellett kellő figyelmet fordítottak arra is, hogy a honlap áttekinthető legyen, az ember hamar megtalálja azokat az információkat, amiket keres és észrevegye az egyéb hasznos információkat is. Ha hasonlót kerestek, ide másolom, ezen a linken keresztül: Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola találjátok meg.

Az iskola a honlapján elhelyezett minden olyan tájékoztató anyagot, amikből részletesen megtudhatjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak a jogosítvány megszerzésére náluk, szerintem, ha egy érdeklődő alaposan áttanulmányozza az oldalt, semmi egyéb kérdés nem marad, ami miatt fel kellene hívnia az autósiskolát, már csak annyi dolga marad, hogy bejelentkezzen az általa választott kresz oktatási módszer egyik időpontjára, első lépésként. Az is pontosan látható, hogy milyen lépéseket is kell tennie addig, amíg eljut odáig, hogy magát a jogosítványt a kezében tarthassa.

A kresz megtanulásához sokféle oktatóanyag közül választhatunk, a mai világban sokunk számára ideális online oktatóprogramon a saját tempónkban mehetünk végig, ahogy időnk és kapacitásunk engedi. Mindezt kiegészíti egy vizsgafelkészítő tesztprogram is, ahol fiam begyakorolhatja, milyen válaszokat kell adnia a majdani vizsgakérdésekre, így nem érik majd váratlanul a típuskérdések és nem ül majd ijedten ott, azon tanakodva, mire is akar kilyukadni ez a kérdés, mert már ismerős lesz számára. A program nagyjából úgy is néz ki, mint maga a vizsgaprogram, szóval amikor már oda jut, teljesen otthon érezheti magát a vizsgán, jó ismerősként üdvözölheti a feladatsorokat. Ha esetleg már látja, hogy mik azok a részei a kresznek, amik számára nehezebben megtanulhatóak, van egy tematikus tananyag is, ahol abszolút személyre szabottan gyakorolgathatja azokat a témákat, aminek a megjegyzése nagyobb gondot okoz számára.

Persze vehetünk könyv formátumú kresz tankönyvet is, sőt rendelkezésre áll egy rövidített kiadás is, ami nagyjából egy-egy kresz óra vázlataként funkcionál, de őszintén szólva kétlem, hogy erre az én fiam igényt tartana, maradni fog a már jól bevált monitornál.

Olyan információkat is találtam, amivel egy kezdő motoros édesanyjaként el tudom dönteni, hogy a fiam álmaiban szereplő motorkerékpár műszaki paraméterei alapján milyen kategóriájú jogosítvány megszerzése szükségeltetik, és hogy milyen életkori kikötései vannak az ilyen típusú jogosítvány megszerzésének. Mindezt persze ugyanúgy meg tudják nézni itt azok is, akik autós, teherautó, buszos jogosítvány megszerzését fontolgatják.

Nagyon szimpatikusnak találom, hogy az oldalon létrehoztak egy blogot is, ahol hasznos tanácsokat osztanak meg az érdeklődőkkel, akár a kresz vizsgával kapcsolatosan, akár olyan tanácsokat a tapasztalt rókák szemszögéből, hogy mire érdemes figyelni vezetés közben, vagy még mielőtt egyáltalán elindulnánk az autóval / motorral. Ez volt az egyik döntő pont, amitől úgy éreztem, ez az a hely, amit választani fogok gyermekem motoros oktatásához. Ezek a tanácsok egyébként nem csak azoknak lehetnek hasznosak, akik friss jogsival rendelkeznek, hanem praktikus frissítésként szolgálhatnak a több éve vezető, már rutinos sofőröknek is. Eszükbe juttathatja, hogy mik azok a fontos dolgok, amiktől el szoktak tekinteni, hogy ezentúl beépíthessék a mindennapi vezetési stílusukba a biztonság növelésének érdekében.

Ez az autósiskola lehetőséget biztosít azoknak is, akik akár már régi jogosítvánnyal rendelkeznek, de nem sok lehetőségük volt vezetni, ezért nem tudták megszerezni a megfelelő rutint ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat a volán mögött, vagy biztonságban tudják a vele egy autóban ülőket és a forgalomban velünk együtt közlekedőket. A jogosítvánnyal rendelkezők nagyon rugalmas választási lehetőségek közül egyeztethetnek számukra megfelelő időpontot a vezetés gyakorlására, legyen szó akár a reggel órákról munka előtt, vagy esti időpontokban. Mindez a lehetőség a cégek számára is rendelkezésre áll, ha úgy látják, hogy van olyan munkavállalójuk, akinek a munkakörébe beletartozik a céges autó vezetése, de az autóvezetési képességük nem elég rutinos, vagy esetleg túlzottan merész stílusú. A Fordulat Autósiskola vállalja ezen munkavállalók oktatását is, a kívánt, vagy szükséges oktatási órák mennyiségében. Én akár azt is el tudom képzelni, hogy kérésre fel is mérik egy új munkavállaló vezetési képességét, ami nagyobb biztonságot adhat egy cégnek ahhoz, hogy rá merje bízni a céges flottája egyik darabját a még kevéssé ismert munkavállalóra. Azt hiszem javasolni is fogom ezt a főnökömnek, volt már, hogy nálunk is gondot okozott ez.

A Fordulatnál tartanak motoros vezetéstechnika tréninget is, amit én mindenképpen fontosnak tartok a jogosítvány megszerzése után. Úgy érzem érdemes rászánnom még egy kis összeget arra, hogy fiam úgy indulhasson el a forgalomba, hogy a hozzáértők felhívták a figyelmét olyan technikákra, amikkel biztonságosan közlekedhet, miközben nem érzi azt, hogy az ő szóhasználata szerint „nagyfaterként” kell közlekednie. Amikor megláttam, hogy ilyen tréninget is vállalnak, azt is eldöntöttem, hogy a legközelebbi alkalommal, amikor ajándékot tervezek adni a férjemnek, ezt fogja kapni, így már érte is kevésbé fogok aggódni akkor, amikor elindul a haverokkal egy motoros körútra.

Szóval, ha olyan helyet kerestek akár autós, akár motoros jogosítvány megszerzéséhez, ahol biztosan minden tájékoztatást megkaptok előre az oktatás várható lefolyásáról, ahol saját stílusotokhoz szabott módot választhattok a kresz megtanulására, ahol a jogsi megszerzése után is hasznos ismereteket olvashattok a vezetéssel kapcsolatban, ne feledjétek: Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola

spacer