Trapézlemez megoldások épületekhez.

Szponzorált tartalom

trapézlemez

trapézlemez

Tárolóhelyre mindenhol szükség van, még akkor is, ha csak egy átlagos lakóingatlant nézünk. A legtöbb családnál mindig gondot okoz az, hogy hol tárolják a sok holmit, amit ugyan nem feltétlenül kell különleges bánásmódban részesíteni, mégis jó, ha tető van felettük és védve vannak a víztől, széltől többek között.

Egyre többen ismerik fel, hogy mennyire megéri trapézlemezt használni garázs építéséhez, hiszen szinte pillanatok alatt felépíthetnek egy könnyűszerkezetes épületet, ami megvédi az autót és nem mellesleg tárolásra is alkalmas!

Különböző lemez típusok közül választhatunk, melyek méreteikben és bevonatukban is eltérhetnek egymástól. Amikor sor kerül az építésre és ki kell választani a megfelelő típust, célszerű kikérni az értékesítő véleményét, már ha az illető kompetens személy. A trapézlemezek bevonata lehet natúr vagy színes horganyzott, illetve alucink. Mindegyiknek megvan a maga előnye, de nem mindegy, hol vagy mire használjuk őket.

Az oldalfalnak és a tetőnek szánt lemezek kiválasztásánál a funkciót is szem előtt kell tartani. Egy garázsnál oldalra és a tetejére is rakhatunk ezekből a lemezekből, amelyhez elég megépíteni egy fix alapot, a stabilitásnak megfelelő vázat, ami lehet fa és fém anyagú egyaránt. A tervezéssel együtt alaposan gondoljuk át, hogy mennyire tartósra szeretnénk, mit fogunk benne tárolni és szükség van-e szigetelésre például. A tervezés kulcsfontosságú a végeredményt illetően, erre érdemes kellő időt szánni, sőt szükség esetén szakemberek véleményét kikérni még akkor is, ha mi magunk építjük meg a tárolót.

A trapézlemezzel könnyű dolgozni, tehát onnantól kezdve, hogy minden készen áll a lemezek fogadására, már sínen vagyunk. A garázsoknál gyakori probléma a megfelelő fényforrás hiánya. Kialakíthatunk ablakot a természetes fény számára, de biztosan szükségünk lesz mesterséges fényre is odabent. Akár az autót, akár biciklit vagy a kerti bútorokat szeretnénk elhelyezni ebben az építményben, a trapézlemez megfelelő védelmet fog nyújtani számukra szakszerű kivitelezés mellett.

A páraelvezetésről se feledkezzünk meg, amihez speciális filcbevonatot is kérhetünk. Az antikondenzációs filcbevonattal legyártott trapézlemez tökéletesen megfelel abban az esetben, ha a lecsapódó párától szeretnénk megóvni az épületet.

Minden részlet számít, emiatt érthető, hogy az is lényeges szempont a választásnál, hogy milyen színűek a lemezek. Szerencsére hatalmas a színválaszték, sőt a raktárról azonnal elérhető trapézlemezek között is a RAL színskála számtalan elemét érhetjük el. Lehet modern megjelenésű az építmény, ugyanakkor az is megoldható, ha famintás lemezeket szeretnénk. Mindkét oldala lehet mintás, amennyiben belülről a szigetelés úgysem nyújtana takarást, de egyébként teljesen jó ezekhez az épületekhez az alucink bevonat is.

Megéri-e előre legyártott lemezgarázst venni vagy biztosabb, ha magunknak építjük meg? Ezeknek a lemezből készült garázsoknak az az előnye, hogy még gyorsabban össze lehet szerelni az elemeket. Viszont, sokkal kötöttebb és kellő tapasztalat nélkül biztosan meg fog gyűlni a bajunk az összerakással. Nem beszélve arról, hogy nem mindegy, honnan származik a szett, hiszen sokszor meglepődve tapasztaljuk, hogy sokkal gyengébb a szerkezet, mint amire számítottunk. Ez amiatt fordulhat elő, mert csak az árat nézzük. Rengeteg változatban elérhető a trapézlemez, ezért első körben meg kellene ismerkedni a különböző változatok tulajdonságaival, hogy ne érhessen minket meglepetés!

Ha nem szeretné a véletlenre bízni a dolgot, kérjen szakértő segítséget a Lemezben Otthon csapatától! Széles választék, minden igénynek megfelelő megoldások várják, akár tetőt építene trapézlemezből, akár garázst vagy bármi mást!

spacer