Szóval ilyen érzés egy profi stúdióban lenni!

Szponzorált tartalom

internetes élő közvetítés

internetes élő közvetítés

Egy saját cégem van, amiben bizony már sok-sok évnyi munkám és energiám van benne, így talán érthető, hogy mindent megteszek annak fejlődéséért.

Ha új módszerek jelennek meg a vállalkozásom iparágában, akkor szinte magától értetődő, hogy utánanézek, pontosan mi is az és miként működik.

Úgy gondolom, hogy ez egy olyan hozzáállás, amivel minden cégvezetőnek rendelkeznie kéne, legalábbis akkor, ha sikeressé szeretne válni.

Nem tudom, mond-e Nektek valamit a mesterséges intelligencia?

Oké, ez a kérdés valószínűleg teljesen felesleges volt, hiszen ez folyik a csapból is. Valaki fél tőle, valaki pedig a lehetőséget látja benne.

Nekem ezt még nem sikerült eldönteni, és pontosan azért is próbálok mindent megtudni róla.

A cégem, legalábbis a profilja szerint, egy olyan piaci területen tartózkodik, mely érintett a mesterséges intelligencia megjelenését illetően, bár tény, azért nincs ott az élmezőnyben sem.

A témáról már szörnyen sokat beszéltem a kollégáimmal, sőt: gyakorlatilag minden ismerősömmel és barátommal is, emiatt aztán tényleg sok tudás összegyűlt a fejemben.

De aztán gondoltam egy nagyot.

Mi lenne, ha a konkurens piaci szereplőkkel is beszélnék erről a témáról? Hiszen valószínűleg ők sokat tudnak már erről a dologról, így biztos vagyok benne, hogy lenne mit tanulni egymástól. Csak azért, mert valaki a versenytársad a piacodon, még nem feltétlenül az ellenséged, nem igaz?

Fel is vettem velük a kapcsolatot, egészen konkréten öt vállalati vezetőt keresem meg. Ebből hárman fogadtak pozitívan, a többiek eléggé elutasítóak voltak, de szerintem ez egy eléggé jó arány.

Szóval hárman haladtunk tovább ezen az úton, aztán beugrott egy ötlet: mi lenne, ha az erről szóló beszélgetésről videó készülne, amit akár meg is oszthatnánk a neten?

Egyikünknek sem volt fogalma arról, hogy ez hogyan is működik a gyakorlatban, de mivel nagyon megtetszett az ötlet mindenkinek, ezért az interneten kezdtünk el keresgélni.

Így jutottunk egy el az interneteskozvetites.hu weboldalára, amit alaposan áttanulmányoztunk.

Amivel ők foglalkoznak az az internetes élő közvetítés, de azért ennél jóval árnyaltabban is lehete jellemezni őket, amit most meg is szeretnék tenni ebben a cikkben.

De kezdjük inkább a legelejétől.

Tehát rátaláltunk a weboldalukra, ami alapján pár perc alatt megtudtuk mondani, hogy ők nagyon komolyan veszik a szakmákjukat, és valami brutális tapaszlatot gyűjtöttek már össze ezen a területen.

Már a weboldaluk is a megbízhatóság és korrektség érzését kelti az emberben.

Sok információt átadnak, de közben semmilyen felesleges tudnivalóval nem találkozol. Amit még szeretnék kiemelni, hogy egy igazán áttekinthető internetes felületről van szó, amit úgy értek, hogy hamar megtalálod azt, amit szeretnél.

Ott vagyok például én, akinek tényleg semmi fogama sem volt az internetes élő közvetítésről, de ez a weboldal tényleg gyorsan rendbe tette a fejembe ezt a fogalmat.

Az már csak plusz pont, hogy az oldal színvilága is pont olyan, amit én kifejezetten szeretek: sötét árnyalatú. Tudom, valakinek ez biztos kevésbé számít, de az én szemem eléggé érzékeny, ezért ezt tudom értékelni.

Tehát, akkor kik is ők?

Egy olyan profi társaság, akik komoly szakértelemmel és a legfejlettebb technikával rendelkeznek ahhoz, hogy olyan szolgáltatásokat biztosíthassanak, mint amilyen például az internetes élő közvetítés is!

Én soha nem gondoltam volna, hogy mennyi műszaki feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy egy ilyen felvétel vagy közvetítés profi keretek között mehessen végbe, de ez nekik nem akadály, mert ők ezt tényleg szeretik csinálni, és ismerik a folyamat legapróbb részleteit is.

Ha profi felvételekben és közvetítésekben gondolkozol, akkor náluk jobbat biztosan nem találsz!

A módszereik teljesen egyedileg lettek kidolgozva, és azokat folyamatosan tökéletesítik az új kihívásoknak megfelelően.

Természetesen saját stúdióval is rendelkeznek, amit használhatunk a szolgáltatásaik során. És persze arra is van lehetőség, hogy ők utazzanak el hozzánk. Ilyenkor a profi technikát, kamerákat és egyéb eszközöket is hozzák magukkal.

Mikor egy külső helyszínen történik a szolgáltatásuk, olyankor alaposan áttanulmányozzák a színteret. Pontosan meghatározzák például a kamerák megfelelő helyét és ehhez hasonlók. Nem untatják a megrendelőket a technikai részletekkel: nekünk csak el kell mondani mit szeretnénk, és ők azt egyszerűen megvalósítják, méghozzá tökéletesen.

Én már felvettem velük a kapcsolatot, és megmondom őszintén, ennyire még sosem éreztem, hogy fontos lennék valakinek, mint ügyfél. Azt éreztem, hogy őket valóban érdekli az én rendezvényem, és nem csak megrendelőként, hanem valóban partnerként tekintenek rám, és alig várják, hogy megvalósíthassák az elképzeléseimet.

Az oldaluk egyik leghasznosabb része egyébként a blog volt, ahol különféle bejegyzéseket és cikkeket találhatunk meg. Itt rengeteg történet, információ és érdekesség fedezhető fel a live streaming világából, ami akkor is érdekes lenne a számomra, ha egyébként nem gondolkodnék ilyen szolgáltatásban.

Azóta egyébként már az együttműködésünkre is sor került. Az élő közvetítés során úgy éreztem magam, mintha valami közszereplő lennék valamiféle televízióban. Sokan dolgoztak körülöttünk. Látszott, hogy nem sajnálnak magasabb létszámú munkaerőt alkalmazni a makulátlan eredmény érdekében. Minden részfeladatnak meg volt a külön szakembere, aki csak azzal foglalkozott, amivel kell.

Egészen különleges élmény volt ez a számomra. Ilyesmit csak a sztárok, a politikusok és más hírességek érezhetnek, de ez most nekem is megadatott.

A közvetítés hatalmas siker volt. Sokan nézték, és sok pozitív visszajelzés is érkezett. Egészen felemelő volt ennek a részese lenni.

A közvetés alatt végig azt érezhettem, hogy nekem tényleg csak azzal kell foglalkoznom, amivel szeretnék: beszélgetni az adott témáról a többiekkel.

Minden mást megoldott ez a profi csapat. Teljesen biztos kezekben éreztem a projektet. Ha ők nincsenek, akkor biztosan nem sikerült volna ilyen minőségi tartalmat gyártani, de még azt is el tudom képzelni, hogy meg se valósul ez az egész.

Még egy kis részlet arról a technológiáról, amivel megvalósították az elképzeléseimet: HD és 4K kamerákat alkalmaztak, melyek garanciát jelentenek a kiváló képminőségre.

Az adásról rögzített felvételt is kaptunk, amit a későbbiekben felhasználhatunk más célokra is, ha szeretnénk.

Biztos vagyok benne, hogy szeretnék még ilyen élő közvetítéseket igényelni, és nem is kérdés, hogy kiket fogok megbízni ezzel a jövőben: a Pélicom csapatát.

Tudjátok, mi a legjobb mutatója annak, hogy mennyire megbízható csapatról is van itt szó? Szerintem a számok a legbeszédesebbek. A weboldaluk alján megtaláljátok, hogy eddig mennyi munkában is vettek részt. A közvetítéseik száma a 2000-ret is meghaladja, és ebből nagyjából 955 nemzetközi.

Ez azért elég beszédes, nem?

Szeretnétek olyan élő közvetítésben részt venni, ami olyan minőségű, mintha televízióban szerepelnétek? Nos, ez a vágyatok könnyedén teljesülhet, hiszen semmi mást nem kell tennetek hozzá, minthogy felveszitek velük a kapcsolatot.

Ehhez a lépéshez minden további tudnivalót megtaláltok a weboldalukon, szóval nyugodtan gépeljétek be a címüket a böngészőtökbe, és tájékozódjatok!

Biztosan nem ér bennetek csalódás, ha rájuk esik a választásotok!

spacer