Parthenocissus quinquefolia változatos lombszínnel

Szponzorált tartalom

Parthenocissus quinquefolia

Mindenki szeretné megőrizni otthona privátszféráját. Ez a különféle kerítésekkel könnyedén megvalósítható, azonban a látvánnyal nem mindenki elégedett. Az unalmas, szürke, mesterséges megoldások nem mutatnak túl jól.

Erre a problémára megoldást jelent a Parthenocissus quinquefolia, amit sokan csak vadszőlőként ismernek. A futónövények közé tartozik, aminek elszíneződnek a levelei az ősz beálltával és gyönyörű, természetes kerítés hatását kelti.

Talán ez az egyik legjobb módja a térelválasztásnak. Megtapad a betonfalakon, de sűrű, átláthatatlan falat képez a drótkerítéseken is. Csupán türelem kell hozzá, ameddig körbefonja az egészet, azonban ehhez elég lesz néhány hét. Szinte bármilyen talaj megfelelő a Parthenocissus quinquefolianak, ami akár 10 méter magasra is képes felkúszni.

Ezt nagyban befolyásolja az, hogy mennyire éri a Nap, mivel kifejezetten igényli a fényt. Rendkívül érdekes és szép látványt nyújt a Parthenocissus quinquefoliaval befuttatott kerítés látványa, hiszen ősszel a lombszíne nagyon változatos.

spacer