Miért ne bízná a tápanyagpótlást energia gélre?

Szponzorált tartalom

energia gél

energia gél

Mindenki tudja, hogy milyen tele hassal akárcsak egy szöget is beverni a falba: nem túl kellemes érzés, hiszen ilyenkor a test emészt, feldolgozza a bevitt táplálékot, arra fókuszálja az energiát. Nem esik ilyenkor jól még a könnyedebb testmozgás sem. De mi a helyzet akkor, ha a mozgás nem könnyed, sőt, igen megterhelő? Ilyenkor hogyan lehet azt összeegyeztetni az étkezéssel?

Ha nem gondolt még rá, az energia gél Sportital.hu webáruházból olcsóbb megoldást jelent!

Az izotóniás energia zselé (melynek említésekor simán gondolhatunk a már említett energia gélre is) kifejezetten sportolók számára lett kialakítva. Normál étkezés során a test tápanyagszükségletét a megevett tányérnyi étel biztosítja; ekkor az ételben megvan minden szükséges makronutriens (fehérje, szénhidrát, zsírok) ahhoz, hogy a test teljesíteni tudjon, hogy az ember képes legyen dolgozni, tenni-venni az életben. A Sportital által fogalmazott SiS (Science in Sport) GO energia gél ellenben bőven nem tesz ki egy tányérnyi ételt, hiszen 60 milliliteres űrtartalmával könnyű „étkezést” jelent bárki számára, aki éppen sportol, s ezért nincsen se módja, se ideje arra, hogy bevágjon egy dupla hamburgert némi sült krumplival karöltve.

Mivel több többet a SiS energia zseléje, mint mondjuk egy szelet csoki?

A zselét úgy találták ki, úgy fejlesztették ki, hogy optimális mértékben tartalmazzon minden tápanyagot (kivált szénhidrátot) annak érdekében, hogy a test izmai jelentős mennyiségű és minőségű munkát tudjanak végezni. Ismert jelenség az úgynevezett „eléhezés”, amikor is a sportoló teljesítménye azért esik vissza, mert az izomzat nem jut gyorsan felhasználható szénhidráthoz. Az energia gél tehát erre a célra szolgál. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a zselé nagyon könnyen felszívódik a szervezetben, így az emésztőrendszert sem terheli le: ezáltal nem von el a mozgást végző izmoktól vért az emésztést végző szervek munkája, valamint székelési ingere sem támad a sportolónak menet közben, amiért ki kellene zökkennie abból a mozgásból, amit éppen végez.

Hol lehet megvásárolni a SiS energia zseléjét?

A zselék többféle ízben kaphatóak a Sportital honlapján, melyekkel professzionális szinten lehet feltölteni a sportolás közben kiürülő szénhidrát-raktárakat. A SiS GO zseléi jelenthetik a különbséget jó hangulatú és szenvedős edzés, verseny között! Ha Ön komolyan, nagy távokat megtéve fut, kerékpározik, túrázik, akkor a SiS termékeivel jobb eredményt érhet el!

spacer