Így rakj össze egy igazán erős számítógépet

Szponzorált tartalom

Gamer számítógép

A konzolokszervize.hu szeretne segíteni abban, hogy egyszerűen megépíthetővé váljon álmaink számítógépe a gépösszerakó segítségével, amit itt találhatunk meg. Egyszerűen csak válasszuk ki azokat az alkatrészeket, amit szeretnénk a gépbe, a program pedig gyorsan kiszámítja a végösszeget. A kínálatnak köszönhetően egy bivalyerős gamer Pc-t is össze lehet rakni.

De, ha ilyenre vállalkozunk, akkor elég sok mindennel tisztában kell lennünk ahhoz, hogy megfelelően fusson a rendszer, de főként a játékok. Számolnunk kell azzal is, hogy néhány játékszoftver sajnos elég optimalizálatlan lett, ezért megtörténhet, hogy támogatja az AMD videokártyákat. Ebben az esetben gondunk lehet az FPS számmal és más hibákba is beleütközhetünk. Szerencsére ez igen ritkán fordul elő, ezért nyugodtan választható AMD videokártya is a gépe, hiszen ezekből is található rengeteg erős modell a kínálatban.

Nagyon sokan azonban az nVidia-ra esküsznek. Nem csoda, hiszen már számtalanszor bebizonyította, hogy nagyszerű termékeket gyárt. Bár ez meglátszik az árcédulán is, azonban a végeredmény nem marad el. Egy erős gépnek kell a nafta, ezért egy komolyabb tápot sem árt beszerezni az i7-es intek processzor mellé. A játékok szeretik a mamóriát is zabálni, főleg a mai címek, mint például a Far Cry 5 vagy az Assasins Creed Origins, de említhetnénk a Witcher harmadik részét is. Nem árt legalább 16 Gb RAM-al felszerelni a gépünket.

Hogyha megtehetjük, akkor merevlemez helyet válasszunk inkább SSD-t, mert ezzel jelentős teljesítménynövekedést érhetünk el. De kombinálhatjuk is a kettőt például úgy, hogy magát a rendszert egy SSD-re telepítjük, míg a többi programot egy merevlemezre. Az alaplapon figyeljük meg a processzor foglalatot, különben nem fog bele illeszkedni a választott típus. A hűtésről is fontos gondoskodni, mert elég rendesen fog a hő termelődni a gépházban, aminek szintén tökéletes szellőzése kell, hogy legyen. Ezt a néhány dolgot figyelembe véve, már egy elég takarékos gépszörnyet hozhatunk össze néhány óra alatt.

spacer