Fürdőszobába is szerelhető a szénmonoxid mérő

Szponzorált tartalom

Szénmonoxid mérő

Nagyon sok fürdőszoba van hazánkban, ahol régebbi típusú gázbojler van. Ezért előnyös, ha a szénmonoxid mérő a fürdőszobába is bekerül. Az újfajta modelleknek a pára sem okoz gondot.

Annak ellenére, hogy a kazánok kéményei szigorúbb műszaki szabályozás alá esnek, mégis évente történnek balesetek. Ezért, ahol veszélyforrás van, a szénmonoxid mérő nagyon hasznos szolgálatot tehet.

A rossz égés által szénmonoxid keletkezik, ami belégzés során, a tüdőn keresztül a vér hemoglobinjához könnyen kötődik, így ha ez éjszaka történik, akkor az emberek álmukban halnak meg, ha pedig nappal, akkor először csak f

áradtak és álmosak lesznek. Minden esetben életet menthet a szénmonoxid mérő mivel jelzi, amennyiben a levegőben kimutatható növekedés tapasztalható.

Amennyiben megszólal a riasztó, azonnal ki kell nyitni az ablakot és elzárni a problémás gázforrást, hogy megálljon a szénmonoxid koncentrációjának további növekedése, utána pedig sürgősen szerelőt vagy kéményseprőt hívni. A legjobb talán mindkettőt.

spacer