Az ablakcsere költségeket néztük.

Szponzorált tartalom

ablakcsere

ablakcsere

Huzatos a lakás? A nyílászárók inkább hasonlítanak a letűnt kor emlékeire, mintsem egy energiatakarékos otthon ablakaira? Itt az idő lépni és lecserélni az ablakokat!

Nem csak esztétikai kérdés, sokkal inkább egy olyan dolog, amivel kizárólag nyerhetünk nem csak hosszú távon, hanem már rövid távon is. Az igaz, hogy kell hozzá egy bizonyos szintű költségvetés, tehát a többségnek gyűjteni kell az ablakcserére.

De mégis mekkora összeggel kell számolni a korszerűsítésnél, pontosan mennyibe kerül egy ablakcsere?

Érthető, ha ez a téma fontos részletet képez abban, hogy rászánjuk magunkat. Pont ezért is fontos foglalkozni az árakkal még akkor is, ha valójában pontos, fix összeget csak az ablakos cég fog tudni mondani egyedi árajánlat alapján. Hatalmas a szórás, egyetlen ablak 15.000 Ft-tól 275.000 Ft-ba is kerülhet tulajdonságaitól függően.

Azt viszont biztosan állíthatjuk, hogy a következő tényezők mind nagy hatással vannak az ablakcsere árára:

Milyen típusú ablakot választunk.

Számos nyílászáró típus áll rendelkezésre, a kínálat hatalmas, ami minden igényt ki tud szolgálni. Szükség van-e a legszuperebb, “legenergiatakrékosabb” ablakokra? Nem feltétlenül! Szerencsés, ha az ablakos szakember helyszíni felmérést tart és ott megbeszélhetjük vele az igényeinket.

Hány ablakot kell kicserélni.

A darabszám növekedésével együtt nő a végösszeg. Egy ablakcserénél általában egyszerre szokták az összes ablakot cserélni, ami nem csak egyszerűbb, de észszerűbb is. Így már a következő fűtésszámlán meglátszódhat a különbség!

Milyen méretű ablakokat szeretnénk.

A nagyméretű ablak drágább, főleg akkor, ha speciális kialakításról, egyedi méretekről van szó. Persze nincs lehetetlen, a határ a csillagos ég, szinte bármit megkaphatunk. De számolni kell vele, hogy egy átlagos méretű ablak olcsóbb, ami viszont nem mindenhol opció.

Milyen színű ablakot választunk.

A hagyományos fehér műanyag ablakkal járhat a legjobban a költségvetés, de ez nem azt jelenti, hogy muszáj kompromisszumot kötni. Lehetőségünk van több szín közül választani, sőt akár famintás nyílászárót is vásárolhatunk, ha úgy gondoljuk, hogy az jobban passzol az ingatlanhoz.

A szakemberek munkadíja.

Az ablakos nyilván a saját munkájáért is felszámol költséget, nem csak a nyílászáróért. Kb. 4.000 és 19.000 Ft között mozognak a munkadíjak. Ezt is bele szokták kalkulálni az árajánlatba, amit személyre szabottan kérhet ablakcsere kapcsán az Ablakban Otthon weboldalán.

Ne menjen el a kedve az ablakcsere elvégzésétől, hiszen jövőbeli költségein visszaspórolhatja az árát! Ez egy olyan befektetés, ami garantáltan megtérül és nem csak esztétikai szempontból van értelme az ablakcserét megvalósítani!

spacer