Nagy hatásfokkal égő diószén

Diószén

Egy új otthon építése során kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a fűtési rendszer megfelelő kialakítására. Ez ugyanis az a kulcsfontosságú tényező, ami a későbbiekben sok megtakarítást eredményezhet számunkra. Nem mindegy ugyanis, hogy a tüzelés egy külön erre a célra kialakított helyiségben történik meg diószén fűtőanyaggal, vagy minden szobában külön tűzteret kell táplálni, mint régen a cserépkályhák esetében.

Egy modern, erős kialakítású kazán kényelmesen vezérelhető, minimális energia befektetéssel. Ha van hozzá adagoló egység, akkor elegendő néhány naponta vagy akár hetente feltölteni azt és továbbá semmi gondunk nincs vele. A 25 kilogrammos zsákokban megrendelhető diószén tökéletesen megfelel arra, hogy kellő meleget biztosítson otthonunk minden helyiségébe. Természetesen a kazánok mellett a diószén még kandallóban és kályhában is megállja a helyét, miután némi gyújtós használatával lángra lobbantottuk azt.

A csomagolt változatok, ellentétben az ömlesztett termékekkel, jól tárolhatók, és könnyedén nyomon követhető ezáltal, hogy pontosan mennyi fogy egy szezon alatt, amivel következtethetünk a következő évi igényeinkre is. A kulcskérdés ugyanakor a lignit ár. Természetes, hogy az anyagiaknál dől el minden. Jegyezzük meg azonban, hogy mi végső soron nem szenet vásárolunk, hanem fűtőértéket! Hiába alacsonyabb a fa vagy más anyagból készült brikett tarifája, mint a lignit ár, ha nem tudja nyújtani azt a hatásfokot. Ha pontos adatokat akarunk, akkor kattintsunk a matrabrikett.hu oldalra, ahol táblázatban összefoglalva megtalálható a lignit ár mellett a pontos kalóriatartalom is!

A tulajdonságait megismerve aztán már egy objektív döntést hozhatunk arra vonatkozóan, hogy a lignit ár kifizetése megfelelő befektetés-e számunkra. A beszerzési lehetőségek azonban néha korlátozó tényezők, ugyanis, ha túl messziről oldható csak meg a szállítás, akkor lehet nem éri az meg. Ezeket a tényezőket leszámítva, ha kellő hatásfokkal tudjuk felszabadítani a szénben rejlő potenciális energiákat, akkor minimális káros anyag kibocsájtás mellett, jelentős fűtőértékre tehetünk szert.

spacer