Így készül a habkönnyű túrógombóc!

Habkönnyű túrógombóc

A túrógombóc nem véletlenül lett a gyermekek kedvence. Finoman olvad szét a szájban, illetve nagy élvezetet jelent a lekvárba vagy tejfölbe történő mártogatása. Csupán tehéntúró, tojás, vaníliás cukor, búzadara, szódabikarbóna és só kell az elkészítéséhez.

A habkönnyű túrógombóc reszelt citromhéjjal tehető pikánsabbá. A tojásokat szét kell választani, majd a sárgájukat össze kell keverni a fent felsorolt hozzávalókkal. Ezt követően jöhet a tojásfehérje felverése.

A habkönnyű túrógombóc akkor lesz finom, ha jut idő az ízek összeérésre. Ez azt jelenti, hogy a masszát érdemes egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. A gombócokat sós vízben kell megfőzni. Az elkészülést követően bele kell forgatni a pirított zsemlemorzsába. A tálalás tejföllel vagy lekvárral mennyei ízt kölcsönöz.

A habkönnyű túrógombóc másféle formában is elkészíthető a receptneked.hu ötletei alapján, ha valakinek inkább úgy ízlene. Ez a változat nem túl édes, ezért igény esetén rakható még bele cukor. Garantáltan hamar el fog fogyni.

spacer