Alapos megfontolást igényel a töltőállomás üzemeltetés

Üzemanyagtöltő állomások

Minden sofőr jól tudja, hogy rendszeresen be kell térni egy benzinkútra, ahol megfelelő minőségű és elegendő mennyiségű hajtóanyagot tankolhat. Ebből kiindulva a legtöbben úgy vélhetik, hogy csakis ezek az üzemanyagtöltő állomások léteznek. Azonban ennél jóval tagoltabb a kép, ugyanis számos más esetben is szükség van olyan rendszerekre, amelyek kielégítik a felmerülő igényeket. A jól megszokott közkutak mellett, egyre nagyobb jelentőséget kapnak a magán üzemanyagtöltő állomások, amelyek kimondottan egy cég gépjárműparkját látják el.

Ott vannak még a repülőgépeket, hajókat kiszolgáló egységek, és az önkiszolgálók is. Látható tehát, hogy az üzemanyagtöltő állomások nem korlátozódnak csak a jól megszokott olajcégek által finanszírozott kereskedelmi helyszínekre. Miért jó ezt tudni? Azért, mert lehetőség adódik, akár a mi számunkra is, hogy kialakítsunk egy saját használatra alkalmas állomást, amennyiben elegendő pénz áll a rendelkezésünkre.

Bizonyos vállalkozások beindítása esetén pedig érdemes betervezni ezt is a költségvetésbe, mert ezzel a hagyományos üzemanyagtöltő állomások árréseit könnyedén kiszűrhetjük, jelentős megtakarítást biztosítva. Egy ilyen egyéni töltőállomás üzemeltetés azonban nagy figyelmet igényel, amit nem hanyagolhatunk el. Több olyan jogszabály van, amit be kell tartani és ez nemcsak a dohányzás tilalmát foglalja magában a kút környékén. Mielőtt a töltőállomás üzemeltetés kezdetét venné, tökéletes helyet kell biztosítani a tartályok számára. Ez lehet a föld felet vagy az alatt, ha erre alkalmas a tárolóegység.

A konténerkút minden olyan kiegészítő rendszerrel el van látva, ami nélkülözhetetlen. Eléggé korlátozott azonban a kapacitása, de ezt egy nagyobb tartály becsatlakoztatásával kiegészíthetjük. A töltőállomás üzemeltetés hosszú távú befektetés és alapos koncepciót igényel. Ha ebből akarunk megélni, akkor nem vághatunk bele a kivitelezésbe minden megfontolt terv nélkül. Kérjük ki bátran szakember segítségét, aki jártas a töltőállomás üzemeltetés elindításában és költséghatékony fenntartásában! Fogadjuk meg a tanácsokat!

spacer