A 12V LED a háztartások kedvence

Keveset fogyasztó LED izzó

A mindennap használt otthoni lámpák, csillárok hosszú órákon keresztül világítanak napi szinten, főleg a téli időszakban, amikor hamarabb van sötét. Sokszor feleslegesen használjuk őket, így többlet kiadást generálva a háztartásnak. A hagyományos 12V izzók mai modern változata a 12V LED technológia, amely az egyik legkiinkább elterjedt a háztartások körében. Ha jól körbenézünk a lakásban, rájövünk, hogy a fürdőszobai vagy konyhai spotlámpák vagy asztali lámpák 230V helyett csak 12V erősségen üzemelnek.

A 12V LED fényforrások ugyanolyan szabvány szerint készülnek, mint a hagyományos társaik, tehát beleillenek a jól ismert foglalatokba. Viszont az óriási különbség nem is az árban jelentkezik, hanem a hosszú távú teljesítményben és energia felhasználásban. A 12V LED izzók akár 15000 óra üzemidőt is kibírnak folyamatos használat mellett. Ez a LED izzó kb. 3-7 W áramot fogyaszt, amely megfelel egy hagyományos 30 W teljesítményű égőnek. A 12V LED izzók sokkal környezetbarátabbak, és ami fontos, hogy nem melegszenek.

Ezért nem balesetveszélyesek, nem égeti meg a kezünket adott estben. A LED technológia óriási előrelépést jelent az ipari világítás megvalósításában is. A gyárak, raktárak megvilágítására kifejlesztett csarnok világítás rendszerek remekül végzik a dolgukat. A nagy teljesítményű fényforrások óriási igénybevételnek vannak kitéve azzal, hogy akár napi 24 órában üzemelniük kell. Ezért a csarnok világítás megtervezése komoly feladat a beruházók számára.

Az ipari LED világítás rendszerek hosszú, akár 35000 óra üzemidőt is képesek produkálni, amely folyamatos használat mellett kb. 4 évet jelent. A kifejezetten energiatakarékos üzemmódjuknak köszönhetően pedig belátatható időn belül biztosan megtérül a csarnok világítás kivitelezésének költsége. A nagyteljesítményű, strapabíró világítási rendszer környezetbarát kialakítása révén, sokkal ember közelibb és megbízhatóbb üzemeltetést biztosít. Óriási előnye még, hogy nem melegszenek fel az izzók, így az ebből adódó balesetveszély is csökken.

spacer